Velkommen innom kafeen vår på søndager i sommer ( til og med søndag 12. august). Du kan nyte utsikten fra vår balkong i 2. etasje eller fra glassverandaen eller ute på tunet. Åpent fra kl. 12.30- 17.00

Kafe Blåveisen sommeren 2018. Vi har åpent hver søndag fra 1. juli til og med 12. august fra kl. 12.30 - 17.00 i det nyrestaurerte pensjonatet. Vi selger dagens suppe med hjemmebakt brød og flatbrød. Karamellpudding (fra gammel Granumsoppskrift) og eplekake med is til dessert. Hjemmebakte kaker, svele, is og varme og kalde drikker.Maten kan nytes ute i hagen, inne på pensjonatet ellr på vår balkong med flott utsikt til Randsfjorden. Vi har bl.a eplesaft fra Hemlaga på Næs av epler dyrket ved Randsfjorden. Lokal brukskunst selges. Fint utgangspunkt for vandringer.

9. jan, 2018

Kafe Blåveisen kun åpen på enkelte dager.

Kafe Blåveisen er nå flyttet til pensjonatet, men kan og ved enkelte anledninger servere mat også i gamlestua. På vinterhalvåret er kafeen bare åpen ved enkelte annonserte anledninger og ved arrangement. Vi tar ellers mot grupper ved bestilling. Følg også med på vå facebookside: Granum Gård for arrangementer. Sommerkafe åpner for sommeren søndag 1. juli.

  • Stemning fra stua

    Under pensjonattiden var stua delt i to rom og gammel maling var malt over med mange lag. Vi har tilbakeført den til et rom, skrapt fram gammel marmorering på gulvlisten og lad en linoljefarge tilnærmet den gamle (Granumsrosa). Etasjeovnen fant vi i et av de andre husa og den er restaurert slik at vi nå kan fyre med ved.

  • Kjøkkenet i kårbygningen

    Kjøkkenet var delt i to og grua delvis murt igjen. Vi har tilbakeført rommet til det opprinnelige og restaurert pipa og grua. Okerfargen er blandet etter en av de gamle fargene vi fant.

  • Kårbygningen/gamlestua

    Kårbygningen/gamlestua er bygget i empirestil en gang på begynnelsen av 1800-tallet. Den har bl.a. vært brukt som føderådsbygning, landhandel (?) og utleiebolig under pensjonattida. Her bodde også tyske soldater og evakuerte fra Finnmark under 2. verdenskrig. Den er nå restaurert og det er lagt inn strøm.

Kafe Blåveisen har flyttet til kårbygningen/gamlestua!

27. nov, 2016

Salgsutstilling og adventskafe i Kafe Blåveisen

Nå er vi i gang med Kafe Blåveisen. 1. søndag i advent 2016 flyttet vi kafeen til vår gamle kårstue fra begynnelsen av 1800tallet. Den er nå nyoppusset og det har blitt en koselig kafe. Flere kunstnere har dekorert den med bilder, glasskunst, keramikk med mer og det er blitt en flott salgsutstilling med tema "Englar i desember". Det gamle tunet er lyssatt og du kan nyte den vakre utsikten mor Randsfjorden både sørover og nordover.Vi har godkjent kjøkken og drift av mattilsynet og fått serveringsbevilling av kommunen. Åpent hver søndag i advent kl. 13.00-17.00 og hver torsdag kl. 17.00-20.00. Velkommen innom og opplev stemningen både inne og ute på det gamle tunet!

5. feb, 2016